Studiu nevoi pacienți cu migrenă în România

Cu ocazia Zilei Mondiale a Creierului, celebrată pe 22 iulie 2023, a fost lansat un studiu despre nevoile neacoperite ale pacienților cu #Migrenă din România! Te invităm să citești rezultatele analizei în materialul de mai jos! Participarea a fost anonimă, fără costuri și a durat  aproximativ 10 minute. Participanții ne-au ajutat să facem cunoscută vocea pacienților cu migrenă din România și să arătăm care sunt nevoile și prioritățile noastre în prezent.

Iată cum influențează MIGRENA viața în România!

Au participat la acest sondaj online persoane cu un diagnostic de migrenă care locuiesc în România.

În cadrul acestui studiu au fost oferite informații despre profilul și istoricul medical și diferitele modalități prin care este gestionată și sunt abordate simptomele legate de migrenă, precum și situațiile în care persoanele respondente se confruntă cu stigmatizarea.

Scopul acestui sondaj este de a oferi o mai bună înțelegere a diagnosticării și managementului migrenei în România și a modului în care oamenii îi fac față. Aceste informații lipsesc în prezent și ne ajută să înțelegem modul în care persoanele diagnosticate cu migrenă își gestionează simptomele și ce contribuie la îmbunătățirea calității vieții lor. Rezultatele analizei acestor informații au fost comunicate în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia Migraine Awareness Day, pe data de 12 septembrie 2023. Acest lucru ne furnizează dovezi pentru o mai bună diagnosticare și o îngrijire îmbunătățită a migrenei. 

 “Dizabilitatea cauzată de migrenă implică un impact profund pe care atacurile recurente de cefalee îl pot avea asupra vieții de zi cu zi a individului, asupra activității la locul de muncă și asupra calității vieții în general. Dincolo de disconfortul fizic imediat, migrena poate duce la o afectare semnificativă a funcționalității, afectând capacitatea individului de a efectua activități zilnice curente, de a merge la școală sau la serviciu, de a participa la activități sociale și de a menține un echilibru emoțional. Încărcătura cauzată de migrenă se extinde dincolo de persoanele care suferă de această afecțiune, implicând și familiile acestora, comunitățile din care fac parte și întreaga societate, din cauza efortului economic și medical generat de tratamentul acestei afecțiuni.”, a declarat dr. Elena Terecoasă, neurolog, șef lucrări Spitalul Universitar de Urgență București cu ocazia #WorldBrainDay2023.

Este esențial să recunoaștem dizabilitatea cauzată de migrenă ca o preocupare reală în domeniul medical, promovând o mai bună conștientizare și acces la tratamente eficiente pentru a îmbunătăți viața celor care trăiesc cu această afecțiune și, în cele din urmă, pentru a reduce impactul său asupra societății. Cu ocazia Zilei de Conștientizare a Migrenei 2023, Asociația CREDU în parteneriat cu Headache Society Romania a prezentat jurnaliștilor rezultatele acestui studiu dedicat nevoilor neacoperite ale persoanelor cu migrenă din România.

La nivel global, migrena afectează peste 10% din populație, fiind a doua cauză de ani trăiți cu dizabilitate!

CONCURS: VORBEȘTE DESPRE MIGRENĂ! Detalii aici!