REGULAMENT CONCURS: VORBEȘTE DESPRE MIGRENĂ!

Concurs national de povești despre viața cu migrenă în România

Concurs organizat cu ocazia Migraine Awareness Day, 12 septembrie 2023

ORGANIZATOR: Asociația CREDU – Creative Education, organizație non-profit cu sediul în București, sector 2, str. Constantin Zlătescu, nr. 15A, CIF: 43218891, înregistrare la Judecatoria sectorului 2 cu nr. 74/24.09.2020, cont IBAN RO29BTRLRONCRT0556398701, deschis la Banca Transilvania, sucursala Iancului, reprezentată prin președinte Voicu Oana, [email protected].

PERIOADA DESFASURARE: 11 august 2023 – 11 septembrie 2023, ora 22:00.

NUMELE CAMPANIEI: Vorbește despre migrenă!

Concursul de povești se înscrie într-o campanie de conștientizare a migrenei organizată cu ocazia Migraine Awareness Day 2023, în care vom face cunoscută vocea pacienților cu migrenă din România și vom arăta care sunt nevoile cu care aceste persoane și aparținători se confruntă în țara noastră și care sunt nevoile neacoperite și prioritățile din prezent.

PARTICIPANȚI: Concursul se adresează persoanelor adulte, scriitori neprofesioniști sau profesioniști, care suferă de migrenă și aparținătorilor lor.

TEMA: Viața cu migrenă în România

Poveștile vor putea prezenta orice aspect legat de migrenă în context personal, familial, la serviciu, în societate etc., experiențe legate de manifestări, factori declanșatori, sentimente de anxietate, depresie, stigmatizare etc.

PERIOADA de desfășurare a concursului: 11 august – 11 septembrie 2023.

Anunțare câștigători: 12 septembrie 2023, în cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia Zilei de Conștientizare a Migrenei 2023. Lista va fi comunicată până la finalul zilei și website-ul www.despremigrena.ro sau pe canalele de social media.

PREMII: Vor fi oferite, prin jurizare, următoarele premii:
Premiul I: 1.500 RON (1 premiu)
Premiul II: 1.000 RON (1 premiu)
Premiul III: 500 RON (1 premiu)
Premiu special (aleas aleator): 500RON (1 premiu)
Valoarea totală a premiilor va fi de 3.500RON, la care se vor adăuga taxele și impozitele datorate statului.

INSCRIERE:

 • Inscrierea se realizeaza prin completarea formularului de participare: Formular de înscriere
 • Politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal respectă regulamentul general al asociației CREDU și se gaseste AICI.
 • Participarea se realizeaza conform regulamentului acceptat.


TERMENI SI CONDITII DE PARTICIPARE:

Concursul se desfasoara pe teritoriul Romaniei, la inscriere putand participa persoane fizice cu domiciliul stabil sau resedinta in Romania.

Lucrarile participante trebuie sa fie in acord cu tema concursului, ‘Migrena’, sa prezinte impactul pe care migrena il are asupra tuturor: persoane afectate de migrena, apartinatori, prieteni, societate civila.

Concursul se va desfasura cu respectarea urmatoarelor cerinte:

  • Povestile (sub forma de text) vor prezenta experiente personale desre viata cu migrena
  • Cerinte dimensiuni povesti: aproximativ o pagina A4 sau mai mult
  • Povestile vor fi originale si semnate de autor
  • Participantul garanteaza ca lucrarile participante la concurs sunt originale si ca este titularul dreptului de proprietate

Pentru a participa la concurs, participantii trebuie sa trimita prin intermediul emailului, la adresa [email protected], un fisier in format electronic al lucrarii (sub format .doc, .pdf, .txt) insotit de formularul de inscriere.

 • In cazul mai multor lucrari (max.3), fisierul va contine un singur formular de participare.
 • In cazul in care dimensiunile fisierului sunt mari se poate utiliza platforma www.wetransfer.com sau similar.

Inscrierile realizate inainte sau dupa perioada mentionata nu vor fi luate in considerare.

Nu se percepe taxa de participare.

Lucrarile vor fi jurizate de catre un juriu, iar castigatorii vor fi anuntati pe pagina de Facebook a asociatiei (www.facebook.com/despremigrena.ro) pe data de 12 septembrie 2023, Ziua de Conștientizare a Migrenei. In cadrul ‚Premiului special de participare’ vor participa toate lucrarile, iar pentru extragere se va utiliza platforma www.random.org.

Castigatorii trebuie sa trimita, in termen de 3 zile lucratoare de la data anuntarii lor, datele de contact, printr-un mesaj privat. In cazul in care vor exista castigatori care nu vor trimite datele sau nu vor raspunde mesajelor organizatorului, acestia vor fi invalidati, caz in care se va apela la rezervele din cadrul nominalizarilor.

Drepturile de autor asupra lucrarilor castigatoare vor fi cedate organizatorului. Lucrarile castigatoare vor fi utilizate in campanii viitoare ale organizatorului (ex. realizare de materiale promotionale etc.).

Premiile vor fi virate, la datele bancare furnizate de castigator, in termen de 30 zile de la anuntarea castigatorilor. Organizatorul se obliga sa calculeze si sa vireze impozitul datorat pentru veniturile obtinute de catre castigatori.

Participantii sunt de acord ca, in cazul in care vor castiga, numele si orasul de resedinta sa fie facute publice si folosite in scopuri publicitare de catre organizator, fara alte obligatii sau plati din partea acestuia.

Concursul va fi mediatizat in scopul informarii publicului, inclusiv prin intermediul unor materiale publicitare si/sau cu rol informativ.

COMPONENTA JURIU:

 1. Oana Voicu, președinte asociatia CREDU
 2. Dr Adina Roceanu, pacient cu migrenă, presedinte Headache Society Romania
 3. Cristina Vladau, pacient cu migrenă


ALTE DETALII REGULAMENT CONCURS
:

Prin inscrierea in concurs, participantii declara ca sunt de acord cu Regulamentul Concursului: Vorbește despre migrenă!

 • O persoana poate castiga in cadrul concursului cel mult un premiu, constand in suma de bani.
 • Cheltuielile directe facute de catre participant pentru realizarea lucrarii intra in directa responsabilitate a participantului si nu se va solicita decontarea lor.
 • Organizatorul concursului isi rezerva dreptul de a modera materialele trimise, urmand sa fie eliminate acelea care:
   1. au un continut blasfemator, defaimator, indecent, explicit sexual, obscen, ofensator, sensibil din punct de vedere politic si/ sau cultural, sau care promoveaza violenta, misoginismul sau care fac referire la activitati ilegale, sau care promoveaza discriminarea pe baza de rasa, religie, sex, origine nationala, dizabilitati fizice sau varsta, sau care incalca drepturile unei terte parti sau legi, sau care pun intr-o lumina nefavorabila pentru organizator;
   2. contin inscrisuri sau diferite insemne ori au aplicate sigle, marci sau alte insemne care ar putea incalca drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti sau sunt preluate din diverse surse (prezinta sigla unor site-uri sau reprezinta imagini oferite pe piata de diversi producatori sau comercianti, cu titlu de prezentare, sunt incluse in alte publicatii online ce detin drepturile de proprietate intelectuala pentru acestea, etc.);
   3. nu au legatura cu natura si scopul concursului, asa cum sunt acestea detaliate in cadrul prezentului Regulament.

In toate aceste cazuri, lucrarile vor fi eliminate.

De asemenea, in aceste cazuri, organizatorul se va adresa direct participantului ca inscrierea lui este invalida.

Participantii isi asuma responsabilitatea pentru orice informatie furnizata pentru inscrierea in concurs.

In cazul unor eventuale astfel de reclamatii din partea tertilor, organizatorul nu va fi tinut raspunzator, raspunderea revenind exclusiv participantului. Toate materialele care incalca mentiunile de mai sus nu vor fi luate in considerare in procesul de selectie.

 • In cazul unor litigii aparute intre organizator si participantii la concurs, acestea vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile implicate in litigiu vor inainta litigiul spre solutionare instantelor competente romane de la sediul asociatiei Credu.
 • Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si/sau completa Regulamentul, pe parcursul desfasurarii concursului (cu conditia instiintarii prealabile a participantilor), de a opri concursul in orice moment al acestuia, si/ sau sa schimbe regulile de participare, avand obligatia de a anunta publicul, in mod oficial, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala, pe pagina de Facebook si website despremigrena.ro