Migrena la bărbați

Deși sunt mai frecvente la femei, se estimează că 9% dintre bărbați suferă cu regularitate de migrene. Există o percepție comună conform căreia migrenele sunt o afecțiune exclusiv feminină, ceea ce îi poate determina, de asemenea, pe bărbați să evite să caute asistență medicală și să respingă această afecțiune neurologică debilitantă ca fiind doar o durere de cap.

Stres și anxietate

Stresul este un factor declanșator comun al migrenelor atât la bărbați, cât și la femei. Cu toate acestea, femeile sunt în mod tradițional mai bune în a căuta ajutor pentru stres și anxietate și se înscriu mai ușor decât bărbații la cursuri de reducere a stresului, cum ar fi yoga sau mediere.

Este important să recunoaștem stresul ca factor declanșator al migrenei este unul dovedit medical și nu este o „scuză” sau o cauză nefondată. În 2017, cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts din Boston au vrut să vadă dacă ar putea concepe o modalitate de a prezice cu mai multă acuratețe momentul în care va apărea o migrenă. Studiul a constatat că, stresul era mai probabil să fie mai mare în zilele premergătoare unei dureri de cap, iar rezultatele arată că stresul este un factor declanșator pentru mulți dintre cei care suferă de migrene. Din ce în ce mai mulți bărbați iau parte la cursuri de yoga și meditație, așa că înscrieți-vă la unul dintre acestea sau faceți-vă timp pentru a vizita un consilier specializat în tehnici de reducere a stresului. Aceasta va avea un efect pozitiv asupra tuturor aspectelor vieții dumneavoastră.

Ce provoacă migrene?

Sporturile cu impact ridicat și perioadele prelungite de efort declanșează adesea migrene la bărbați. Rehidratarea și alimentația regulată înainte de meciuri sau turnee pot ajuta la prevenirea atacurilor și, dacă este posibil, evitați exercițiile fizice în condiții de căldură și umiditate ridicată. Mulți bărbați consideră că sala de gimnastică este un mediu care declanșează migrenele, așa că schimbați-vă rutina de exerciții fizice cu o clasă în aer liber și, dacă simțiți că vine o migrenă, alegeți opțiunea ușoară a unei plimbări în ziua respectivă și evitați să agravați afecțiunea prin exerciții fizice. Vorbiți cu antrenorul dumneavoastră și explicați-i situația, astfel încât să vă permită să faceți o pauză atunci când este nevoie. Totuși, nu renunțați la exercițiile fizice, deoarece acestea sunt importante pentru prevenirea pe termen lung a migrenelor, găsiți doar o formă de exerciții fizice care să funcționeze pentru dumneavoastră.

Consumul de alcool

Alcoolul și anumite tipuri de alcool pot avea un efect declanșator pentru unele persoane. Vinurile albe, berile și băuturile spirtoase par să aibă un efect declanșator mai puțin puternic decât vinurile roșii și berile.

Însă, adesea, regularitatea și cantitatea de băutură consumată contribuie la un stil de viață nesănătos și la declanșarea migrenelor, așa că luați în considerare reducerea cantității de alcool pentru început și apoi luați în considerare posibilitatea de a vă schimba băutura preferată.

Aportul de suplimente

Luați un supliment: dacă aveți o dietă sănătoasă și încă vă confruntați cu migrene regulate, atunci luați în considerare administrarea unui supliment.

Magneziul joacă un rol major în funcționarea eficientă a sistemului neurologic al organismului. Alte suplimente, cum ar fi Riboflavina sau Co Enzima Q10, pot acționa, de asemenea, ca tratament preventiv, dar adresați-vă mai întâi medicului dumneavoastră de familie sau farmacistului, mai ales dacă suferiți de alte afecțiuni subiacente.