Conferință de presă: Actualități în tratamentul migrenei

Cu ocazia Migraine Awareness Day 2023, celebrată pe 12 septembrie 2023, Asociația CREDU, asociație specializată pe comunicare în sănătate, în parteneriat cu Headache Society România și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov organizează un eveniment de conștientizare a MIGRENEI în țara noastră.

Cu această ocazie suntem bucuroși să anunțăm organizarea unei conferință de presă având ca temă subiectul: ACTUALITĂȚI ÎN TRATAMENTUL MIGRENEI.

Context: În ultimii ani cercetarea în domediul sănătății creierului a progresat și mai multe clase de tratamente au fost descoperite pentru această afecțiune neurologică complexă. O parte dintre tratamente sunt deja disponibile și în România (compensate sau nu), iar o altă parte urmează să fie aprobate. Medicii neurologi din România și o parte dintre medicii de familie au participat la evenimente de informare și educare, dar pacienții cu migrenă nu dispun încă de informații de actualitate. În plus, în țara noastră migrena este sub-recunoscută, sub-diagnosticată și sub-tratată, ceea ce reprezintă o nevoie stringentă, dată fiind povara pe care această afecțiune o are la nivel personal, familial sau social.

Locație eveniment: București, întâlnire față în față, locație anunțată ulterior.

Dată eveniment: marți, 12 septembrie 2023, 10:30 – 13:00.

Conferința se adresează jurnaliștilor specializați în domeniul sănătății, de la publicații online sau offline, dar și jurnaliștilor din publicații ce tratează un stil de viață sănătos pentru femei. Este necesară confirmarea participării în avans pe emailul [email protected].

Agendă eveniment:

11:00 – 11:05

Introducere: Oana Voicu – președinte Asociația Credu

11:05 – 11:20

Analiză studiu evoi și priorități în îngrijirea pacientului cu migrenă din România – Cristina Vlădău, Neuro Patient Advocate

11:20 – 11:30

Vocea pacientului:

·       Daliana Bogioagă, psiholog clinician și psihoterapeut în formare

11:30 – 12:30

Despre migrenă (diagnosticare, tratament, management, actualități)

·       Dr. Adina Roceanu, președinte Headache Society Romania și medic primar neurolog specializat în migrenă, Spitalul Universitar de Urgență București

·       Dr. Florina Anca Antochi – medic primar neurolog, Spitalul Universitar de Urgență București

·       Dr. Marina Părcălabu, medic de familie, Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov

·       Dr. Cristina Pomeran, medic neurolog pediatru, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia, București

Sesiune de întrebări din partea jurnaliștilor

12:30 – 13:00

Concluzii și închidere eveniment

  

Detalii campanie despre migrenă:

  • Campania de conștientizare a migrenei se desfășoară în perioada iulie – decembrie 2023 având adresabilitate națională, targetul fiind persoanele afectate de migrenă, aparținătorii lor și publicul larg.
  • Campania cuprinde realizarea unui studiu la nivel național adresat persoanelor cu migrenă, pentru evidențierea nevoilor neacoperite din țara noastră (sub-recunoaștere, sub-diagnosticare, sub-tratare, stigmatizare). Sondaj disponibil aici: LINK STUDIU.
  • În vederea propagării discuțiilor din spațiul public pe subiectul migrenei este organizat un concursul “Vorbește despre migrenă!”adresat persoanelor cu migrenă și aparținătorilor cu povești despre viața cu migrenă. Detalii concurs: AICI. Poveștile vor fi distribuite pe conturile de social media pe perioada septembrie – decembrie 2023.
  • Un material video de conștientizare a migrenei va fi realizat în urma testimonialelor primite din campania “Vorbește despre migrenă!”

Regăsește bucuria: cu suport de specialitate și înțelegere, viața cu migrenă poate fi îmbunătățită!