Concurs: Vorbește despre migrenă!

Asociația CREDU – Creative Education în colaborare cu Headache Society România a organizat un concurs național de povești despre viața cu migrenă! Concursul are misiunea de a face conștientizarea migrenei să devină virală!

Numele campaniei: Vorbește despre migrenă!

Concursul de povești s-a înscris într-o campanie de conștientizare a migrenei organizată cu ocazia Migraine Awareness Day 2023, în care a fost făcută cunoscută vocea pacienților cu migrenă din România și au fost arătate nevoile cu care aceste persoane și aparținătorii lor se confruntă în țara noastră.

Concursul s-a adresat persoanelor adulte, scriitori neprofesioniști sau profesioniști, care suferă de migrenă și aparținătorilor lor.

TEMA: Viața cu migrenă în România

Poveștile au putut prezenta orice aspect legat de migrenă în context personal, familial, la serviciu, în societate etc., experiențe legate de manifestări, factori declanșatori, sentimente de anxietate, depresie, stigmatizare etc.


PERIOADA de desfășurare a concursului:
11 august – 11 septembrie 2023.

Câștigători 2023:

✔ Premiul I: 1.500 RON (1 premiu) – Arheologia unei migrene, Lavinica Mitu, persoană cu migrenă, București
✔ Premiul II: 1.000 RON (1 premiu) – Migrena mea, Ana Mihaela Venin, Pacientă cu migrenă, Suceava
✔ Premiul III: 500 RON (1 premiu) – Poveste aparținător, Cosmin Vlădău, aparținător, București
!!  Premiu special (ales aleator) – 500RON (1 premiu) – Victor Păduraru, pacient cu migrenă
Valoarea totală a premiilor a fost de 3.500RON, la care s-au adăugat taxele și impozitele datorate statului.

LISTĂ POVEȘTI PARTICIPANTE, ediția 2023: click ARTICOLE!

Regulament concurs
Formular înscriere

Hai să vorbim despre migrenă!

Chiar dacă ediția din 2023 a concursului s-a încheiet, ne poți trimite povestea ta oricând, pe contact @ credu.ro, pentru a putea face cunoscută vocea pacienților cu migrenă! Mulțumim!

=====

OBIECTIVELE CAMPANIEI

Există 1 miliard de persoane care trăiesc cu migrenă și, din păcate, milioane de persoane se confruntă cu această boală în tăcere. Migrena este o boală invizibilă, dar putem găsi oricând motive pentru a-i determina pe oameni să înceapă conversații despre această afecțiune. Prin faptul că oamenii își împărtășesc experiențele, alții se vor simți mai puțin singuri în călătoria lor.

Pentru mult prea mult timp, migrena a fost sinonimă cu „o durere de cap”. Migrena este o boală neurologică complexă care are impact asupra aproape tuturor sistemelor corpului. Deși nu se moare din cauza migrenei, această afecțiune provoacă simptome care le răpesc oamenilor calitatea vieții. ”Vorbește despre migrenă! ” le oferă oamenilor platforma pentru a transmite adevăratul impact pe care boala l-a avut asupra vieții lor. Este, de asemenea, o oportunitate ușoară pentru persoanele care nu suferă de migrenă să se informeze și să învețe despre această afecțiune și să arate că le pasă de persoanele care trăiesc cu ea.

Educarea și responsabilizarea persoanelor cu migrenă – Aproape jumătate dintre persoanele care trăiesc cu migrenă nu sunt diagnosticate și, prin urmare, nu sunt tratate sau sunt subtratate. Această campanie este un vehicul pentru a-i conduce pe oameni către resurse și o îngrijire mai bună.

Atingerea acestor obiective începe cu creșterea gradului de conștientizare. Vă rugăm să participați alături de noi, indiferent dacă trăiți sau nu cu această afecțiune. Având în vedere că 1 din 7 persoane trăiește cu această afecțiune, aproape toată lumea cunoaște pe cineva care trăiește cu migrenă.

STUDIU NEVOI PACIENȚI CU MIGRENĂ 2023: Dacă dorești să afli rezultatele studiului din 2023 despre nevoile pacienților cu migrenă din România? Click aici!